Whatsapp

Gebelikte Siğil Tedavisi Fiyatları 2024

Genital Siğil Tedavisi Fiyatları 2023

Human papilloma virüs enfeksiyonu sonucunda Genital siğiller oluşmaktadır. HPV virüsü cinsel ilişki yolu ile bulaşır bunun dışında ten teması ile de geçebilmektedir. Bu yüzden kondom kullanılması bulaşıcılığı azaltır ama kesin olarak önlemez.

Genital siğiller her iki cinsiyettede çoğunlukla dış genital organların üstünde veya anüsün çevresinde ortaya çıkmaktadır. Yaygın olmayışı ile beraber, genital siğiller vajinanın içinde ve rahim ağzının üzerinde de görülebilmektedir. Siğiller mikroskopla teşhis edilebilecek kadar ufak olabilecekleri gibi, çok sayıda siğillerin yan yana gelmesiyle büyük bir görünümde olabilirler. Genital siğiller kaşıntı veya yanma gibi belirtilere ortaya çıkar.

HPV Virüsü Siğile Nasıl Yol Açar?

HPV aşırı derecede bulaşıcı bir virüs türüdür ve tam cinsel ilişkiye girmese bile yalnızca genital bölgelerin temasıyla bile bulaşabilir. HPV virüsünün yüzden fazla çeşidi vardır ve bu çeşitlerden yaklaşık 40 kadarı genital bölgede sorun oluşturur. HPV tipleri 1, 2, 3 gibi numaralarla adlandırılmaktadır. Birçok çeşite sahip HPV virüsü genital bölgede siğillere yol açabilir fakat genital bölgedeki siğil oluşumunun yüzde 90’ında etken HPV 6 ve HPV 11 virüsüdür.

HPV virüsünü taşıyan her kadında siğil oluşmaz, hiçbir rahatsızlığa neden olmadan virüs vücutta kalabilir ve kendiliğinden yok olabilir. Virüs temastan sonra siğillerin oluşmasına kadar geçen süreç çok değişkendir, bazen haftalar bazen aylar sürebilir ama bulaş sonrası lezyonların ortaya çıkışı genellikle 2-3 ayı bulur. 

HPV virüsünün bazı türleri rahim ağzı kanserine neden olmaktadır. Ancak 6 veya 11 tipleri rahim ağzı kanserine yol açmazlar, bunlar non-onkojenik grup HPV türleridir. Yani siğil ve kanser yapıcı HPV virüsleri farklı türlerdir. HPV 16,18, 31,33,35,45,52,58 yüksek onkojenik özellikte, yan, kanser yapma özelliği fazla olan virüs tipleridir. Özellikle HPV 16 ve 18 erkekte penis kanserlerinin nerdeyse yarısında bulunur. Genital bölgede siğil tespit edilen kadınların vajina ve rahim ağzı bölümünün de muayene edilmesi ve smear tahlili yapılması gerekir. Çünkü vajinada ve rahim ağzında da siğiller nadiren görülmektedir.

Önlem için en etkili yol fazla sayıda partner ile ilişkiye girilmemelidir. Eğer partner sayısı birden fazla ise prezervatif kullanmak siğilleri önlemede en etkili yoldur. Fakat siğiller kondomun kapladığı alan dışında da bulunabilir prezervatif zaman zaman etkisiz kalabilir. Seks sonrası genital bölgenin yıkanması HPV virüsüne karşı korumaz.

HPV virüsü aynı siğil lezyonlarını erkeklerde de penis alanında ve diğer kısımlarda oluşturabilir. Bir erkekte siğil olmaması HPV virüsü taşıdığı anlamına gelmez, aynı durum kadınlar için de geçerlidir. Bu sebeple siğil veya başka hiçbir lezyon olmayan bir partnerle olan cinsel ilişkiden da kadın HPV virüsü alabilir.

Gebelikte Siğil Varlığında Doğum Yapılır Mı?

Doğum kanalını, vajina içinde ve vajina ağzını kapatacak kadar büyük olan ve doğum sırasında kanaya bilecek kadar büyük olan kondilomlarda sezaryen doğum tercih edilir. Küçük ve az sayıda var olan siğil varlığında ise bunların çok ender oranda bebeğe geçme ve bebekte juvenil laringeal papillomatozis denen rahatsızlığa neden olma riski taşır. Bebekteki bu rahatsızlığa hem normal hem sezaryen doğumlardan sonra çok ender rastlanmıştır.

Gebelikte siğil varlığı mutlaka hekime bildirilmesi gereken bir durumdur, doğumun şekline muayene sonrasında karar verilecektir. Hamile hastanın siğil sandığı doku değişimleri bazen siğil değil de başka bir doku değişimi olabilmektedir, bu nedenle muayene ve bazen biyopsi kesin teşhis için gereklidir.

HPV Aşısı siğil Oluşmasını Önler Mi?

HPV aşısı nitelik olarak serviks kanserini önlemek ve azaltmak amacıyla kullanılsa da genital siğillere karşı da koruma sağlamaktadır . Aynı aşı erkeklere yapıldığında da siğillerden korunma sağlar. 

Genital Siğil Tedavisinin Fiyatlarını Neler Etkiler?

HPV virüsünün 40’a yakın çeşiti olduğunu düşünürsek tedavi edilmesi cinsel yaşamın aktif olarak devam edebilmesi için önemlidir. Temas yoluyla bile bulaşabilen genital siğillerin tedavisi şarttır. Genital siğil tedavisinde fiyatları neler etkiler sorunun ilk yanıtı olarak uygulanacak tedavi yöntemi diyebiliriz. 

HPV aşısı ile tedavi edilirse ekonomik olarak göze çarpar fakat aşı bazı durumlarda yetersiz kalabilmektedir. Bu durumda tedavi fiyatını belirleyecek ilk etken uygulanacak yöntemdir. Bir diğer unsur olarak hastaneler diyebiliriz. Hastanelerin verdiği hizmet kalitesi tedavi fiyatlarını belirleyecek en önemli unsurlardan birisidir. Hastanelerin verdiği hizmet ve buna bağlı olarak fiyat politikaları doğrudan ödemeniz gerekecek ücreti etkileyecektir. Genital siğil tedavisinde fiyatları neler etkiler sorusunun net cevabı için hastane randevusu oluşturmalı ve hekimle görüşmelisiniz.

Genital Siğil Tedavisinin Fiyatları İzmir

Genital siğil tedavisini İzmir’de bulunan hastanelerin çoğunda gönül rahatlığı ile yaptırabilirsiniz. Neredeyse her hastanede yapılmakta olan aşı çalışması Genital siğil tedavisinin önemli aşamalarından birisidir. Genital siğiller ayrıca doktorun özel ofisinde de lokal anestezi ile rahatlıkla yapılabilecek bir operasyondur.

Rahim ağzı kanseri ve bu konuda yeterli yayın olmasa da penis kanserinin önüne çekmek amacıyla yapılan aşılar HPV virüsü taşıyanlar için bir gerekliliktir. Hem rahim ağzı kanseri hem de penis kanseri tedavisinde kullanılan bu aşıları sadece özel hastanelerde veya doktorun ofisinde yaptırmanız gerekmektedir. Çünkü devlet hastaneleri bu aşıları karşılamamaktadır. Bu aşı kapsamında bilinen bir çalışma olduğu söylenemez.

İzmir bölgesinde genital siğil tedavisi yapan hastane ve doktor ofis sayısı bir hayli fazladır ve neredeyse bütün özel ve devlet hastanelerde yaptırabilirsiniz. Temas yolu ile bile bulaşabilen bu hastalık tedavi edilmediği süreçlerde bazı durumlarda kansere yol açtığı bilinmektedir. Size en yakın hastaneye veya operasyonu yaptırmayı düşündüğünüz doktorun ofisine ulaşarak tedavi süreci hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz ve hatta tedavi sürecini hemen başlatabilirsiniz.

Genital Siğil Tedavisini Devlet Hastanesi Karşılıyor Mu?

Genital siğil tedavisi devlet hastanelerinde de imkanlar mevcut ise yapılabilmektedir.  Fakat aşı ücreti devlet tarafından karşılanmamakta ve özel merkezlerde yapılmaktadır. Bazı ülkeler bu aşıyı kadınlar için belli periyotlarda yapmaktadır. Özellikle Avustralya da bu aşı programına erkekler dahi alınmıştır.  Ülkemizde SGK kurumunun bu aşı ile ilgili bir çalışması olup olmadığı henüz bilinmemektedir.

Özel Hastanede Genital Siğil Tedavisi Fiyatları?

HPV virüsü tedavisinde genital siğilin önlenmesi ve kanserin önüne geçilmesi için zorunlu durumlar dışında HPV aşısının yapılan yaşa göre 2 veya 3 doz yapılması yeterli olacaktır. Tedavi sürecini SGK veya özel sağlık sigortası karşılamadığı için hastalara bir miktar yüksek meblağlar çıkabilir. Tabi burada fiyatları etkileyen birçok faktör vardır. Bunların başını hastanenin fiyat politikası çekmekte ve hastanenin verdiği hizmet göz önüne alınmalıdır. Daha detaylı bir bilgi almak için randevu oluşturup hastaneden bilgi almanız önemli bir hususudur.