İzmir Penis Eğriliği Ameliyatı
Penis Eğriliği, çoğunlukla doğuştan gelen bir sorundur. Ancak daha sonra geçirilen rahatsızlıklar, travmalar ve cerrahi operasyonlar nedeniyle de penis eğriliği yaşanabilir. Sünnet hatalarının da penis eğriliği sorununa yol açtığı bilinir.
Penis eğriliğine neden olan bir diğer yaygın etken, Peyronie hastalığıdır. Bu hastalık, penis ana dokusu ile kılıf arasındaki yüzeyde kireçlenme nedeniyle penisin eğri bir görünüm kazanması şeklinde tanımlanabilir.
Her ne kadar eğrilik basit bir sorun gibi görünse de, idrara çıkmak dahil; penisin cinsel işlevini de içine alan oldukça ciddi sonuçları söz konusu olabilen bir durumdur. Bu nedenle, tanısı kolayca yapılabilecek bu sorunun mümkün olduğunca zaman geçirmeden tedavisi için harekete geçmekte fayda vardır.
Penis Eğriliği Ameliyatı, fonksiyon bozukluğunu gidermek ve estetik bir görünüm elde edebilmek için uygulanan cerrahi bir işlemdir. Bu operasyon, çoğunlukla başarılı sonuçlar verir. Penis eğriliği sorununun tedavisinde cerrahi uygulamalar dışında herhangi bir çözüm de yoktur.
Yazı İçeriği
TogglePenis Eğriliği Ameliyatı Nasıl Yapılır?
Tedavi Detayları | |
Operasyon: | Penis Eğriliği Ameliyatı |
Prosedür: |
Penis derisi soyularak ya penis boyu biraz kısaltılarak ya da yama konularak eğrilik giderilmeye çalışılır.
|
Süre: | 1-1.5 Saat |
Hastanede Kalma Süresi: | 1 Gün |
Anestezi: | Spinal anestezi |
İyileşme Zamanı: | 2-3 Gün |
İşe (Okula) Dönüş: | 7-10 Gün |
Yara İzleri: | Evet |
Ağrı Süresi: | 24-48 Saat |
Kişinin vücudundaki organların sağlıklı ve düzgün olması kişinin hayatı için büyük bir öneme sahiptir. Doğuştan gelen penis eğriliğinde sıklıkla temel anatomik yapıda sorun bulunmaktadır.
İlerleyen yaşlarda oluşan penis eğriliğinde ise ilk öne çıkan noktalardan biri Peyronie hastalığına bağlı olarak gelişen penis eğriliğidir. En sık rastlanan penis eğriliği durumu bu sebepten kaynaklı karşımıza çıkmaktadır.
Hastaya ağrı veren, cinsel fonksiyonlarını etkileyen ve ilaçla tedavi edilemeyen penis eğriliklerinde ameliyat tercih edilir. Penis eğriliği ameliyatı kararı hasta ve hekim tarafından gerekli tüm incelemeler yapıldıktan sonra verilir.
Hastanın penisindeki eğrilik, hastanın penis boyu, sertleşme sorunu olup olmaması gibi etkenler penis ameliyatının hangi yöntemle yapılacağını belirlemektedir.
Penis Eğriliği Ameliyatları iki şekilde yapılmaktadır. Hastanın durumuna göre bazen penisin hafif kısaltılması işlemi yapılmakta bazen de vücuttan alınan damar veya insan vücuduna ait olmayan bazı maddelerin eklenmesiyle penis kısaltılmadan düzleştirme operasyonu yapılabilmektedir.
Eğer sertleşme bozukluğu da eşlik ediyorsa ve sertleşme bozukluğu cerrahi dışı yöntemlerle tedavi edilemiyorsa aynı seansta penis protezi ameliyatı da yapılabilir.
Cerrahi yöntemlerle, kısa zamanda çözüme ulaşabilecek penis eğriliği tedavisi için üroloji hekimlerine başvurabilirsiniz.
Bilimsel yöntemlerle bu sorundan kurtulabilir ve sağlıklı biçimde hayatınıza devam edebilirsiniz. Hekiminiz sizin için yapacağı muayenenin ardından gerekli yol haritasını oluşturacaktır.
Penis Eğriliği Tedavisinde Hangi Yöntemler Kullanılır?
Penil eğrilik olarak da bilinen Peyronie hastalığı, penisin şeklini değiştiren ve ağrılı veya cinsel aktivitede bulunması zor olabilen bir durumdur. Durum, penis dokusunda fibröz plak birikimi ile ortaya çıkar. Peyronie hastalığının tedavisinde oral ilaçlar, topikal jeller veya kremler, traksiyon cihazları ve cerrahi sıklıkla kullanılmaktadır.
İltihabı azaltmaya ve plağı yumuşatmaya yardımcı olmak için E Vitamini veya Potaba gibi ağızdan alınan ilaçlar kullanılabilir. Lifli plak, topikal jeller veya kremler uygulanarak da azaltılabilir. Diğer bir etkili tedavi seçeneği de doğrudan plak içine ilaç enjekte etmektir. Penis, çekiş cihazlarının yardımıyla kademeli olarak düzleştirilebilir. Plaktan kurtulmak ve penisi düzeltmek için daha invaziv bir ameliyat seçeneği gerekebilir.
Penis Eğriliği Ameliyatı Hakkında Bilmeniz Gerekenler
- Penis eğrilikleri doğuştan olabileceği gibi (Konjenital Penil Kurvatür) sonradan da kazanılabilir (Peyronie hastalığı)
- İzmir penis eğriliği ameliyatı bu iki hastalığın tedavisi için uygulanır.
- Konjenital Penil Kurvatür hastalığında doğuştan itibaren peniste eğrilik mevcuttur
- Peyroni hastalığında erkeklerin penislerinde eğrilik olabilir, ele gelen plak bulunabilir ve ereksiyon sırasında şiddetli ağrılar yaşanabilir. Tedavi edilmediği zamanlarda ilerleyen dönemlerde psikolojik gerginlikle beraber sertleşme bozukluğu da eşlik edebilir.
- Penis üzerinde plak benzeri sertliklerin oluşmasıyla kendini gösterir. Hastaların büyük çoğunluğu bu sorunu kendiliğinden fark edemezler. Bu sebeple düzenli doktor kontrolü önemlidir.
- Peyroni hastalığının belirli dönemleri vardır. Akut faz denilen dönemde ağrı şikayeti önemlidir ve bahsedilen plaklarla beraber eğrilik başlar. Akut faz dönemi yerini bir sonraki aşamaya bıraktığında ağrılar kaybolabilir ama eğrilik şikayeti devam eder. Erektil Disfonksiyon (sertleşme sorunu) da görülen şikayetlerden biridir.
- Ayrıca peniste yaşanan şekil bozukluklarından kaynaklı anksiyete gibi psikolojik sorunlar da görülebilir. Cinsel birleşmelerde performans düşüklüğü yaşanabilmektedir.
- Penis eğriliğinin tek sebebi peyroni olmayabilir. Eğrilik doğuştan gelebilir veya bazı damar hastalıkları da penis eğriliğine neden olabilir. Geçirilen travmalar ve yaralanmalar da eğriliğe sebep olabilir.
- Tedavi sürecinde hekim tarafından dikkatli ve kapsamlı bir inceleme yapılır. Ne zaman oluştuğu, ağrının varlığı, cinsel birleşmeye izin verip vermemesi, beraberinde sertleşme bozukluğu olup olmaması gibi durumlar ayrıntılı olarak sorgulanır.
- Penis eğriliği hastalığın dönemine göre ağızdan alınan ilaçlar, kremler ve direkt olarak oluşan plakların içerisine yapılacak iğne tedavileri uygulanabilir. Bu yöntemler işe yaramıyorsa son seçenek olarak ameliyat tercih edilir.
- Peyroni hastalığında bazen hastalık kendiliğinden gerileyebilir, stabil kalabilir veya ilerleyebilir. Ağrı geçmiş ve eğrilik düzelmiyorsa ameliyat kararı verilebilir.
- Ameliyatlar iki türlüdür. Eğrilik sonucunda oluşan penisin uzun tarafın kısaltılması veya kısa tarafın uzatılması şeklindedir. Penis boyunun kısalabileceği konusunda hasta uyarılmalıdır. Eğer ciddi sertleşme bozukluğu varsa penis protezi ameliyatı da beraberinde yapılabilir.
- Operasyonda kısa taraf uzatılacaksa eğriliğe neden olan skar dokunun çıkarılır, ardından vücudun başka yerinden alınan doku veya yapay greftler konularak çıkartılan dokunun yerine konulur.
- Ameliyat sonrasında 1 ay kadar cinsel ilişkiye girilmemesi önerilir. Ameliyat sonrası belirgin bir iz kalmaz.
İzmir’de Penis Eğriliği Ameliyatı Fiyatları Ne Kadar?
Penis eğriliği ameliyatı fiyatları, yapılacak ameliyatın türüne, implant kullanılıp kullanılmamasına, operasyonu geçireceğiniz hastaneye ya da doktorunuzun uzmanlığına göre değişiklik gösterecektir.
İzmir’de penis eğriliği ameliyatı fiyatları hakkında bilgi almak istiyorsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Sıkça Sorulan Sorular
Penis Eğriliği Ne Zaman Ameliyat Gerektirir?
Doğuştan olan penis eğriliği olgularında tedavi gerektiren ek bir işlev bozukluğu ortaya çıkmamaktadır. Cinsel ilişkiye girmeyi zorlaştıran 30 derecenin üzerindeki eğrilik açısı var ise ya da kişisel estetik kaygı sebebi ile başvuran hastalarda cerrahi tedaviler yani ameliyatlar son çare ve tek seçenek olarak kişilere uygulanmaktadır. Ancak çok ciddi bir eğiklik ya da kişinin hayatında ciddi problemler yaşatan bir durum söz konusu değil ise uzmanlar bu ameliyatı tavsiye etmemektedir.
Penis Eğriliği Ameliyatı Kısalma Olur Mu?
Normal durumlarda ameliyat yerine hastalara ilaç tedavisi uygulanmaktadır. Ancak çok ileri derecede eğriliğin olduğu durumlarda ilaç tedavisinden başarı görme ihtimali son derece zayıf olduğu için cerrahi yani ameliyat önerilmektedir. Bu hastalığın doğal seyri sırasında penis boyunda kısalmalar görülebilmektedir. Ayrıca uygulanacak cerrahi yöntemle de penis boyunda yaklaşık 1cm’lik ameliyat sonrası kısalma beklenmektedir. Ama bir santimetrenin dışında herhangi bir kısalma peniste gerçekleşmeyecektir.
Penis Eğriliği Ameliyatı Nasıl Oluyor?
Penis eğriliği ameliyatı, doktorlar tarafından pek tavsiye edilen bir ameliyat değildir. Ancak çok zaruri durumlarda, kişinin sağlığı etkilendiğinde ya da yaşamında ciddi sorunlar ile karşılaştığında ameliyat kaçınılmaz olmaktadır. Bu ameliyat tekniğinde, peniste eğriliğe neden olan skar dokusu kesilerek çıkartılmaktadır. Burada oluşan açıklık, hastanın vücudunun başka bir yerinden alınan bir doku ile yamanmaktadır. Bu ameliyat yöntemi, penis kısaltma ameliyatına göre daha zor ve karmaşık bir ameliyat çeşididir.
Peyronie İyileşir Mi?
Peyroine rahatsızlığı, orta yaş üstü erkeklerde görülen peniste plak oluşumu, ereksiyon sırasında ağrı, peniste eğilme ve ereksiyon problemleri ile kendini gösteren bir hastalıktır. Erişkin erkeklerin yaklaşık % 13’ünde bu hastalık görülmektedir. Bu rahatsızlığın tedavisi elbette bulunmaktadır. Hastanın durumuna göre ilk olarak ilaç tedavisi kullanılmaktadır. Ancak ilerlemiş hastalarda ya da sonuç vermeyen hastalarda ameliyat yapılması gerekmektedir. Cerrahi sırasında problem ne ise ona göre çalışma yapılmaktadır.
Peyronie Kaç Derece?
Peyroni hastalığında mauyene sırasında peniste sert bir alan ya da plak elle hissedilmektedir. Ancak hastaların %38-62’si bu sert alanın kendileri farkında değildir. Plakların çoğu penisin vücuda dönük yüzeyinde olmaktadır. Ayrıca penisteki eğrilik yukarı doğrudur. 45 dereceye kadar eğrilik olan hastalar için bu rahatsızlık, çoğu kez cinsel ilişkiye çok engel olmamaktadır. Ancak eğikliği daha eğik olan hastalarda cinsel ilişki pek mümkün olmamaktadır.
Peyronie Hastalığı İlerler Mi?
Genel olarak peyroni hastalığının iki adet dönemi vardır. Aktif bir ilk dönem ve pasif bir ikinci dönemden söz etmek mümkündür. Aktif ilk dönemde genel olarak ereksiyonlar ağrılı geçmektedir. Peniste eğrilik, kısalma ve şekil bozukluğu gibi deformasyonlar gelişmektedir. Tedavi bu dönemde bir miktar etki sağlamaktadır. Bu dönemde tedavi verilmeme durumunda ise hastaların hemen hemen yarısında hastalık ilerlemektedir. Dolayısıyla dikkatli olmak önemlidir.
Kaynakça:
https://my.clevelandclinic.org/health/diseases/17345-penile-curvature
Şimşek, A., Özgör, F., SARILAR, Ö., Akbulut, M. F., Şahan, M., Küçüktopçu, O., … & Gürbüz, Z. G. Konjenital penil kurvatür cerrahi tedavi sonuçlarımız. The New Journal of Urology, 9(3), 60-65.